အနံ႕အရသာနဲ႕ ျပည့္စံုတဲ့ ၾကက္သားဆန္ျပဳတ္

=======================
=======================

ဒီတစ္ခါမွာေတာ့ ေနမေကာင္းသည့္အခါျဖစ္ေစ၊ ထမင္းစားမေကာင္းလို႕ အစာမေႀကခ်င္သလိုျဖစ္လို႕ ဆန္ျပဳတ္ေလးျပဳတ္စားခ်င္တဲ့အခ်ိန္မွာျဖစ္ေစ၊ ၾကက္သားဆန္ျပဳတ္ပူပူေလး စားႏိုင္ဖို႕အတြက္ အခုပဲႀကက္သားဆန္ျပဳတ္ ျပဳတ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ရပါၿပီ။ ဘဲသား ႀကိဳက္လွ်င္ေတာ့ ဘဲသားကို အသံုးျပဳေပးႏုိင္ပါတယ္။

ၾကက္သားဆန္ျပဳတ္

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ဆန္ – ၁ ဗူး
ၾကက္/ ဘဲ သား – (အနည္းငယ္)
ၾကက္သြန္နီ – ၁ လံုး
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ – အနည္းငယ္
ဂ်င္း – (လက္တစ္ဆစ္ခန္႔)
 ႏွမ္းဆီ
ဆား
တ႐ုတ္နံနံ
ျပဳလုုပ္နည္း

ပထမဦးစြာ ၾကက္ရင္ပံုသားအား ေရစင္ေအာင္ ေဆးၿပီး ေရထည့္ကာ အသင့္ ျပဳတ္ထားပါ ။
ၾကက္သြန္နီ တစ္လံုးကို ပါးပါးလွီးၿပီး ဆီျဖင့္ အႂကြပ္ေၾကာ္ကာ ဆီစစ္ ထားပါ ။
ဆန္ႏို႔ဆီဗူး တစ္ဗူးကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးၿပီး ေရႏို႔ဆီဗူး ၃ ဗူး ထည့္ၿပီး ျပဳ တ္ပါ ။
ေရဆူလာလ်ွင္ ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္ခန္႔အား ဓားျပား႐ိုက္ ထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ ။
ဆန္ က်က္လာလ်ွင္ ဂ်င္းအား ျပန္ဆယ္ ထုတ္ပစ္လိုက္ပါ ။   ထို႔ေနာက္ အသင့္ ျပဳတ္ထားသည့္ ၾကက္သားအား အသားႏႊင္ၿပီး ထည့္ပါ ။  (ၾကက္ကင္႐ွိလ်ွင္ ၾကက္ကင္အား အသားႏႊင္ၿပီး ထည့္ႏိုင္သည္ ။)
ဆား အနည္းငယ္ ထည့္ပါ ။   ႏွမ္းဆီ အနည္းငယ္မ်ွ စမ္းပါ ။   ပဲငံျပာရည္အၾကည္ (Light Soy-Sauce) အနည္းငယ္ ထည့္ပါ ။
အသင့္ ေၾကာ္ထားသည့္ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ အနည္းငယ္ ထည့္ကာ ေမႊေပးပါ ။   ထို႔ေနာက္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ အနည္းငယ္ နွင့္ တ႐ုတ္နံနံ အနည္းငယ္ ပါးပါးလွီး ထည့္ကာ အသင့္ ေသာက္သံုး နိုုင္ပါသည္ ။
Porridge (ဆန္ျပဳ တ္) ကို ေနေကာင္းလို႔ပဲ ေသာက္ေသာက္ ၊ ေနမေကာင္းလို႔ပဲ ေသာက္ေသာက္ အလြန္ အရသာ႐ွိၿပီး အနံ႔,အရသာျဖင့္ ျပည့္ဝ လွသည့္ ဆန္ျပဳတ္ ျဖစ္ပါသည္ ။
Credit: Z.T.T

==============

MyFood Myanmar

http://myfoodmyanmar.com/tasty-chicken-porridge/
​Welcome{ ​HERE } ​GO

​Welcome{ ​HERE } ​GO

​Welcome{ ​HERE } ​GO

​Welcome{ ​HERE } ​GO

​Welcome{ ​HERE } ​GO

​Welcome{ ​HERE } ​GO

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.